Wij zij een groep van enthousiaste glaskunstenaars op het gebied van glasfusing, tiffany, glas-in-lood en in de vlam geblazen glas.

Ieder van ons is al jaren bezig met het maken van ramen, objecten, schalen en beelden van glas. En als je atelier dan vol staat, de vensterbanken uitpuilen en iedereen in de familie heeft al eens een cadeau van glas van gekregen dan is het de hoogste tijd om je werk te gaan verkopen! Zo stonden we in september 2019 op de glaskunstdagen in Leerdam. Daar in onze kraam, leunend tegen de stadsmuur, hebben Harriët en Mirjam het concept Glaskunst Groningen bedacht.

Glaskunst Groningen is een samenwerkingsverband van glaskunstenaars die, in verschillende samenstelling, op meerdere markten en braderieën staan. Zo kunnen we gezamenlijk naamsbekendheid opbouwen. Door Corona hebben we erg weinig op markten en braderieën kunnen staan en daarom hebben we in november 2020 onze webshop geopend.

Wij kennen elkaar uit het glasatelier Gekleurd Glas van Eelco Stoffers waar uiteenlopende technieken worden beoefend en wij elk ons eigen specialisme hebben.

Verkopers

Mirjam Strijbosch

Mirjam Strijbosch

Glasfusen

Mirjam is al ruim tien jaar gefascineerd door de techniek van het glasfusen. Haar stijl is modern en eigenzinnig.

Harriët Snitjer

Harriët Snitjer

Tiffany en Glas-in-lood

Harriët maakt schitterende glas-en-lood panelen maar ook eigenzinnige vogeltjes en moderne lampen in Tiffanytechniek

Aad van der Weel

Aad van der Weel

Glasblazer

Het werk van Aad is een ontmoeting tussen twee werelden: de strakke technische vorm, en de speelse betovering. Bloemen en dieren, de mens in expressie.

Peter Beek

Peter Beek

Glasfusen

Naast glas-in-lood en tiffany experimenteert Peter met diverse glass-fuse-technieken, onder meer kiln-carving, glass-combing en pot-melts. Geometrische, botanische, en organische patronen in panelen, lampen en schalen.